De øvrige præhospitale enheder består af akutbiler, akutlægebiler og paramedicinerbiler. Der er forskel på de kompetencer, der sidder i de enkelte biler. Bilerne sendes altid afsted sammen med en ambulance.

Akutlægebiler
Akutlægebilen er bemandet med en akutlæge, der er narkose-speciallæge, og en lægebilsassistent, der er uddannet paramediciner
Akutlægebilens formål er at bringe højt kvalificeret lægehjælp ud til den alvorligt syge patient hurtigst muligt. I akutlægebilen findes forskelligt avanceret behandlingsudstyr, der gør, at behandlingen af patienten kan startes så snart akutlægebilen ankommer. Akutlægen kan desuden køre med ambulancen og fortsætte behandlingen på vej til hospitalet. Lægebilsassistenten er fører af bilen og kan assistere akutlægen, når patienten behandles.
Region Nordjylland har døgnbemandede akutlægebiler i Aalborg og Hjørring.
Paramedicinerbiler
Paramedicinerbilen er bemandet med en paramediciner, som på egen hånd kan udføre avanceret behandling af patienter, der eksempelvis lider af åndenød, kredsløbsproblemer, hjertestop eller bevidstløshed. På den måde kan paramedicineren yde livsreddende hjælp, indtil patienten kan transporteres på hospitalet.
I paramedicinerbilen findes der udstyr, der gør, at behandlingen kan påbegyndes, så snart bilen er hos patienten. Der er fem døgnbemandede paramedicinerbiler i regionen. De befinder sig i Thisted, Frederikshavn, Hobro, Farsø og Brovst.
Akutbiler
Akutbilen er bemandet med en ambulancebehandler, der er videreuddannet af regionen og derfor har kompetencer til at behandle syge og tilskadekomne på egen hånd. Akutredderen kan yde livsreddende førstehjælp og smertebehandling, indtil ambulancen ankommer.
Region Nordjylland har akutbiler i Hals og Skagen, og de sendes som regel kun afsted, hvis AMK-vagtcentralen vurderer, at akutbilen kan være fremme på skadesstedet inden ambulancen.
Paramediciner
Se video med Jesper, hvor han fortæller, hvordan det er at være paramediciner i Region Nordjylland.
